Bijuteriile placate cu rodiu un trend sau o necesitate?

Rodiul este aplicat ca strat de acoperire și protecție pe bijuterii, fie pe cele din aur, platina sau chiar argint pentru a le oferi acestora un aspect alb și lucios.

Stratul fin de rodiu aplicat în procesul de placare a bijuteriei o apără de oxidare, adică împiedică înnegrirea, bijuteria rămânând strălucitoare și splendidă mai mult timp. De asemenea placarea bijuteriilor cu rodiu se face și pentru a preveni schimbarea culorii bijuteriei la interacțiunea cu unii compuși chimici din compoziția cosmeticelor, a parfumurilor și a detergentilor cu care poate intră în contact. 

Placarea bijuteriilor cu rodiu le conferă acestora rezistență, le protejează de microabraziuni și mici deteriorări. Rodiul a început a fi folosit pentru placarea bijuteriei din argint și pentru că îi oferă acesteia și un aspectul de aur alb. Placarea bijuteriilor de argint cu rodiu le face să fie mult mai accesibile ca și preț decât bijuteriile cu aur alb care de asemenea se plachează cu rodiu. 

Alergiile produse la contactul pielii cu bijuteriile în general sunt de fapt alergii la nichelul ce este folosit uneori în compoziția bijuteriilor din argint simplu și aur. 

Placarea cu rodiu crește considerabil strălucirea și durabilitatea bijuteriilor, este totuși doar o placare și asta înseamnă că se va pierde în timp și va trebui refăcută. Acest procedeu de replacare cu rodiu bijutieri îl recomandă în urma examinării bijuteriei ori anual sau la câțiva ani, asta și în funcție de frecvența purtării și îngrijirea bijuteriei. De asemenea se acordă o atenție sporită bijuteriilor ce sunt compuse și din pietre deoarece unele dintre ele pot suferi modificări în procesul de placare cu rodiu.

Lasă un răspuns